Cor Kuyvenhoven

zondag 05 juni 2011 12 reactie(s)

Back-uppen!

 

Geen expeditie zonder foto's. Fotograaf Cor Kuyvenhoven, al jaren lid van het team, droomt alleen nog maar van back-uppen.

Back-up, back-up, back-up gaat het door mijn hoofd en tegelijkertijd een liedje van de groep Toontje Lager - 'Zo veel te doen'.

Back-uppen, daar zijn we als team een tijdje terug al mee begonnen door te kijken wie er allemaal mee gaan en welke kwaliteiten deze duikers hebben. Maar wat als deze persoon toch op het laatst niet mee kan of wat als hij/zij ziek wordt of problemen heeft met klaren. Dus een back-uppersoon die minimaal net zo goed is en zich thuis voelt in het team..en andersom.
Het team moet zich uiteraard ook lekker voelen met mensen die er nu bij komen. De keuze is gemaakt en de nieuwelingen hebben kennisgemaakt met het team - we zijn blij met elkaar!

Klaar met back-uppen zou je denken maar dan komt het persoonlijke deel dat voor iedereen weer anders is. Qua duikuitrusting zitten we aardig op een lijn, lang leve de standaardisatie:-)
Als fotograaf - dat is het persoonlijke deel - ben ik ook aan het back-uppen. Buiten een extra automatenset, reparatieset, kap, handschoenen, batterij voor de computer enzovoort ben ik ook aan het back-uppen voor mijn fotoapparatuur. Extra lader voor flitser. O ja, flitser.. extra flitser. O-ringen - zowel de gebruikelijke o-ringen voor achterkant en poort maar ook de 'ieniemienie' o-ringen voor de doorvoeren. O ja, doorvoeren (knoppen), zeker een paar extra knoppen mee. Nog nooit heb ik daar problemen mee gehad maar je weet maar nooit. We gaan niet vliegen dus dump de achterbak maar vol, hoor ik mijzelf zeggen.

Back-upcamera kan ook geen kwaad, nu had ik er al een - HAD ja. Door een diefstal ben ik die kwijt maar ik ga toch weer een nieuwe kopen. De verzekering heeft gelukkig uitbetaald, dus we gaan weer een fotozaak blijmaken :-)
Laptop gaat ook mee maar ook die kan crashen, dus doe ik er een portable hard disk bij. Nu zijn die ook niet meer zo duur en voor de zekerheid doe ik er maar één extra. Wat nu als mijn onderwaterhuis volloopt? Moet ik dan behalve een back-upcamera ook een back-uplens kopen? Nou dat gaat mij te ver, gelukkig heb ik nog een macro-lens met bijbehorende poort en kan ik daarmee gewoon doorgaan met fotograferen. Dan doe ik tenminste ook weer een keer macro..

Al met al een gepuzzel om niet al te veel mee te nemen. maar het is natuurlijk vreselijk zuur als je pech aan spullen krijgt terwijl je het thuis in de schuur hebt liggen. Trouwens als er problemen zijn aan een automaat, dan is Eddy van Vliet van Scuba Support er ook bij. Die heeft zeker onderdelen of complete automaten bij zich. Er wordt zelfs gezorgd voor een reservecompressor.

Op het schip is ook een helikopter aanwezig maar of er ook een back-uphelikopter is? 

 
Expeditie Doggersbank Een team van noordzeeduikers doet in juni 2012 voor de tweede maal onderzoek naar ver op zee gelegen natuurgebieden.
 

Waardeer dit bericht

Bezig met versturen...
Rating: 4.5 of 5. 8 vote(s).
Click the rating bar to rate this item.

Delen

 
 

Reacties

Linda , 05-06-11 18:40
Is dat je nieuwe camera die je op je hoofd hebt, Cor? Dat belooft wat :-)
Jan , 05-06-11 19:59
Wie is jouw back-up, Cor?
Cor K , 05-06-11 21:17
Udo van Dongen gaat ook mee en Peter van Bragt is ook als bioloog/fotograaf mee. Ieder met eigen stijl vandaar niet een echte back-up.
Cor K , 05-06-11 21:19
Tuurlijk Linda, wat dacht je dan? ;-)))
Fotograferen.net , 05-06-11 23:00
is er al aan een backup schip gedacht!?!?!
Fotoduiker , 06-06-11 09:19
ik mis Peter Verhoog in het rijtje? Die zat toch ook bij het team?
Cas , 06-06-11 11:22
1e trappen, 2e trappen, slangen, lijm, aquasure, snel nog even nieuwe pols seals. Het was de afgelopen tijd weer leuk shoppen.. :) Ben bijna klaar...
Joop Coolen , 06-06-11 19:00
Peter Verhoog is er dit jaar niet bij i.v.m. andere verplichtingen.
Backupschip? Ik kan geen enkel schip bedenken dat in de buurt komt van dat waar wij mee gaan.....
Theo van Dijk , 06-06-11 19:28
kostbare trip als alles dubbel moet. maar vast de moeite waard
ed , 06-06-11 21:08
doet extra helicopter inpakken...
The Nepcineast , 06-06-11 23:10
Hoi Cor, je gaat op Anton ten Have (van ons duikteam) lijken die had alles in het begin 3 x backup b.v. 18 x 15 ltr. flessen enz. Nu gelukkig alles maar één keer backup. Het is wel handig om even te overleggen wie wat als backup meeneemt want het is natuurlijk niet nodig dat iedereen alles backupt. Voor jou met je fotoapparatuur is backup wel belangrijk er zullen niet veel duikers zijn met dezelfde apparatuur maar laat een ander een extra vest, automaat enz. meenemen dat scheelt weer in bagage.
Veel plezier op je expeditie ik ben een beetje jaloers maar goed wij gaan binnenkort weer op pad,

Groeten,

Theo Beelien
Denver , 10-07-11 21:00
Never would have thunk I would find this so indispeanslbe.

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan
Voer hier het woord in zoals getoond in de afbeelding. Dit is om spam tegen te gaan. Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.