Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Het is de tijd van Pasen en wat is Pasen zonder eieren? Weet jij van welke dieren de eieren in onze quiz zijn?

(meer…)

“Iedereen die wel eens dieper duikt, zou dit moeten lezen.” Dat zijn de woorden van Bas Poelmann. Waarom dat zo is, legt hij uit in deze blog over gasdichtheid.

(meer…)

De Nikon Comedy Wildlife fotowedstrijd 2024 is gestart. Stuur nu je komische foto’s van de (onderwater)natuur in! (meer…)

Een groep van 18 duikers is dinsdag op Malta in de problemen gekomen door de harde wind. Een persoon heeft het niet overleefd.

(meer…)

Een nieuw onderwatervehaal van Duikreporter Jeanette Kamphuis. Ze beweegt mee op het ritme van de wimpelvissen… om rustig van te worden!

(meer…)

Op 29 maart vindt er in Noorwegen een uniek event plaats: The Plura Cave Concert, een concert in een grot die alleen duikend te bereiken is. Een hele onderneming voor muzikanten en publiek! Ook te volgen via een live stream. (meer…)

Wil jij aan en in de Rode Zee de ultieme duikvakantie beleven? Dan is de Wadi Sabarah Lodge in Marsa Alam the place to be!

(meer…)

Op zijn vaste duikmaandag gaat Duikreporter Leendert naar de Bergse Diepsluis… hij neemt een kijkje bij de hangcultuur.

(meer…)

Bali heeft vele kanten –  er is enorm veel te ontdekken voor duikers en niet-duikers. Bij Tulamben raakt onderwaterfotograaf René Weterings niet uitgekeken. In deel 2 van zijn vierluik neemt hij opnieuw een duik – onder water en boven water.
(meer…)

Het is niet iets wat je elke dag doet, maar als Duikreporter Brenda in Mexico is, wil ze toch echt de stromatolieten van Bacalar zien. (meer…)

Wat een foto hè? Met lood in de schoenen legde Sandra Boerlage dit zeepaardje in de Filipijnen vast!  Letterlijk… Ze vertelt zelf het verhaal.
(meer…)

Hoe mooi is het als je zelf kunt meehelpen aan het herstel van het zeegras? Dat kan bij Dive2gether, de PADI-duikschool onder Nederlands management in Plakias, aan de zuidkust van Kreta. (meer…)

Weet jij dat zeeappels een ‘parasolletje’ gebruiken? Voor Duikreporter Jeanette was het nieuw én voer voor een nieuw gefilmd onderwaterverhaal.

(meer…)

Goed licht, comfortabel duiken en al je spullen handig meenemen. Met deze drie producten van Amilco gaat dat zeker lukken. Dit is Amilco’s Choice voor deze maand.

(meer…)

AI wordt steeds meer deel van het ‘gewone’ leven. Ook voor je onderwaterfoto’s kun je het gebruiken. Bij fotograaf Ron Offermans kun je de ins en outs leren. (meer…)

Duiken zit Duikreporter Jan Jaap in het bloed… In zijn video neemt hij je mee op een rondje Nederland in zoet en zout water. 

(meer…)

Voor de elfde keer wordt de United Nations World Oceans Day Photo Competition georganiseerd. Elke onderwaterfotograaf kan meedoen! (meer…)

Op Bonaire krijgt Elisabeth de kans om iets nieuws uit te proberen – het Avelo duiksysteem. Dat wil ze wel want het duiken met een gewone duikset begint haar steeds zwaarder te vallen.

(meer…)

“Yes, een baitball! We zien dolfijnen, vogels en een haai jagen op een honderden sardientjes.” En dat is nog maar de eerste dag van de Sardine Run voor Duikreporter Kristel.

(meer…)

Om maar met de deur in huis te vallen: ja, dat moet écht!  Want ook je trimvest of wing draagt bij aan je duikveiligheid – als alles goed werkt tenminste. Materiaalexpert Eddy van Vliet vertelt je meer. (meer…)

Nieuwsbrief