DiveWise Technical Diving/advertorial

woensdag 20 april 2011 2 reactie(s)

Veelbelovende rebreather

 

Lange tijd gingen er in de rebreatherwereld verhalen rond over een nieuwe rebreather. Er werd druk gepraat over de veelbelovende specificaties en kwaliteit, maar is dat ook echt zo?

De JJ-CCR rebreather is geheel opgebouwd uit robuste materialen. Een aluminium canister voor de scrubber (CO2-absorbtie), delrin voor de kop, T-stukken en Bail Out Valve (BOV) en een RVS standaard.
Omdat alleen de scrubber in het canister hoeft te passen, is deze klein en compact. Dit zorgt voor een goede stroomlijn en de vrijheid om bijna elke tank te monteren die voorhanden is. In totaal passen er 4 flessen op van 3 t/m 12 liter.

       

Standaard wordt de JJ-CCR afgeleverd met een axiale scrubber, waarmee tot wel 2 uur en 50 minuten gedoken kan worden. Voor het plaatsen van een radiale scrubber is geen aanpassing aan de unit nodig - de maximale duiktijd wordt hiermee verlengd tot 3 uur en 50 minuten.

Ook bij de counterlongen is er vrijheid in de keuze. De JJ-CCR kan zowel met front als back-mounted longen worden afgeleverd. De back mounted longen geven de duiker veel vrijheid aan de voorkant wat het gevoel (terug) geeft van duiken met wing en een standaard backplate.

De standaard shearwater predator full trimix computer is een zeer betrouwbare, maar zeker ook makkelijk te bedienen computer. Samen met de head-up-display (HUD) die, geheel onafhankelijk van de computer, real time PO2 weergeeft, wordt de duiker dus op de beste manier voorzien van belangrijke informatie.

Alle elektronische delen in de JJ-CCR, de solenoïde voor zuurstof injectie, computer en HUD hebben hun eigen stroomvoorziening. Bij uitval van één van deze onderdelen werken de andere gewoon door en kan op een veilige manier de duik worden afgemaakt. Samen met de juiste opleiding bij DiveWise Technical Diving geeft dit een unieke combinatie voor vele veilige (tech) duiken.

 

Waardeer dit bericht

Bezig met versturen...
Rating: 4.6 of 5. 5 vote(s).
Click the rating bar to rate this item.

Delen

 
 

Reacties

Leon , 21-04-11 08:16
Heb er niet veel verstand van maar, onlangs een experience op de JJ-CCR gedaan. Alles ging goed en hoop binnenkort de cursus mee te draaien ;-)
DiveWise Technical Diving , 21-04-11 15:16
Hoi Leon

Er gaan er vast meer komen die zich zullen aanmelden voor een experience dag op de JJ-CCR. Zie je binnekort voor je eerste theorieavond in jullie JJ-CCR opleiding.

Jos Smits
IANTD/IART Instructor trainer OC/CC
www.Divewise.nl

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan
Voer hier het woord in zoals getoond in de afbeelding. Dit is om spam tegen te gaan. Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.