Dive and Travel/advertorial

dinsdag 17 januari 2012 5 reactie(s)

Filipijnse info-avond van Dive and Travel

 

Heb je altijd al eens willen duiken op de Filipijnen? Laat je door ons informeren over de mogelijkheden van dit schitterende land.

Op donderdag 26 januari organiseert duikreisorganisatie Dive and Travel in samenwerking met Magic Island Dive Resort een informatieavond over het duiken bij Moalboal op het eiland Cebu in de Filippijnen. Deze bestemming is de perfect combinatie tussen fantastisch “macro”-duiken, het gezellige intieme resort en de verschillende excursiemogelijkheden. Zowel voor de duiker als niet-duiker een geweldige bestemming.

Tijdens deze informatieavond is één van de eigenaren van Magic Island Dive Resort, Arie Hoogendoorn, aanwezig. Hij zal op deze avond veel informatie geven over het duiken bij Moalboal en natuurlijk ook foto’s en films laten zien. Tevens zal Karin Brussaard, zeer enthousiast onderwaterfotograaf, een fotoserie laten zien van haar diverse trips naar dit paradijsje.

De informatieavond begint op donderdag 26 januari 2012 om 20:00 uur in de winkel van Pacific Diving in Reeuwijk. De exacte gegevens worden na aanmelding toegezonden. De entree is gratis. U kunt zich voor deze informatieavond via e-mail info@diveandtravel.nl of telefoon 033–4571594 aanmelden. Graag bij aanmelding uw volledige contact gegevens en het aantal personen doorgeven. Onder de aanwezigen wordt een boek A Divers Guide to Reef Life van Andrea en Antonella Ferrari verloot.

 

Waardeer dit bericht

Bezig met versturen...
Rating: 3.5 of 5. 4 vote(s).
Click the rating bar to rate this item.

Delen

 
 

Reacties

Birgit , 17-01-12 16:21
wat een plaatje. is dat echt zo?
divemaster , 17-01-12 18:26
ja.
Jan van Dijk , 17-01-12 19:33
Inderdaad, het ziet er echt zo uit.
Heb 2 x een geweldige vakantie gehad bij Arie en Desiree.
divemaster , 18-01-12 10:35
kijk eens bij reportage wedstrijd naar het verhaal hop hop eiland hop , wie weet boek je gelijk een vakantie die kant op.
Rudy Poitiers , 03-05-13 08:21
Goed te weten om het niet te doen...!
Physalus heeft veel gedaan om de stres op de aangevoerde walvishaaien in Oslob te linderen. In samenwerking met de gemeente is zo een "behavior codex" ontstaan. Deze wodt nu van de meeste duikscholen misbruikt om duikers voor de gek te houden met het agrument: " in Oslob is nu alles onder kontrole, de dieren worden beschremd". Physalus (de italiaanse biologen NGO die de haaien in Oslob studeerd) zelf zegd, "in Oslob leren de walvishaaien waar ze op hun migartie kunnen aan dood gaan! "Bubbles and boats = food". Als ze dan door gaan, zwemmen ze met hun kop in bootschroeven of ze bieden zich "poachers" aan indien ze bedelen middles (in Oslob geleerd) met hun kop de booten aanstompen. Volgens de studies leren ze dat binnen 3 dagen! Ik zit hier in Moalboal, langs de kust +- 150 Km van Oslob vandaan. Voor Oslob hadden we hier ongeveer 100 tot 120 walvishaaisichtigen per jaar. 2012 was het minder dan 10! Waar is de rest gebleven? De weinige die we zagen kwamen ook aan onze booten "aanstompen" en bedelen. We hadden soms moeite om de outboard aan te gooien we wegteraken zonder ze te verwonden. Ik moet zeggen: AFGRIJSELIJK ! Nog afgrijselijker de duikscholen, ook hier in Moalboal die de trip nog steeds aanbieden over "fixers". "We actually do not offer the trip anymore but we have contacts who can bring you there". Ze zijn nameklijk bang dat de pers het te weten komt. Deze mensen begrijpen niet dat je van geld alleen niet kan leven. De enigen van de hier in Moalboal +- 25 duikshops van wie we met zekerheid weten dat ze de trip nier aanbieden zijn: Neptune, Sampaguita, Seaquest, Ravenala en Dolphin-House. Meer info onder wwww.philippines-cebu.com (Sorry voor de fouten, Nederlands is voor mij een vreemde taal. Rudy Poitiers, Dolphin-House, Moalboal-Cebu, Flippijnen.

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan
Voer hier het woord in zoals getoond in de afbeelding. Dit is om spam tegen te gaan. Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.