Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Om maar met de deur in huis te vallen: ja, dat moet écht!  Want ook je trimvest of wing draagt bij aan je duikveiligheid – als alles goed werkt tenminste. Materiaalexpert Eddy van Vliet vertelt je meer. (meer…)

Duikreporter Nanette Ellen doet mee met het MOO Winterweekend, dat helemaal in het teken staat van onderwaterbiologie, waarnemingen en zelfs adoptie!

(meer…)

Bas van der Sanden heeft regelmatig mooie ontmoetingen en vondsten in het Zeeuwse water. Deze foto is er zo’n voorbeeld van!
(meer…)

Patrick en zijn vrienden duiken vanaf de Ilike liveaboard onder bij Raja Ampat. Wat een ervaring! “De verscheidenheid én hoeveelheid aan leven bleek fantastisch.”

(meer…)

Nog altijd worden er in de oceaan soorten ontdekt waar we versteld van staan. Bij Nieuw-Zeeland zijn nu 100 nieuwe soorten gevonden.
(meer…)

In het derde deel van zijn serie over Cabo San Lucas duikt Duikreporter Joeri De Paepe iets verder uit de kust dan tijdens de eerdere duiken. Een prachtige ervaring!

(meer…)

Duikreporter André gaat op onderzoek uit! Vanaf de MS Bull verkent hij de randmeren op zoek naar nieuwe duiklocaties. (meer…)

Een weekendje Zeeland. Duikreporter Roland gaat met videocamera op zoek naar mannetjes-snotolven met nest. Kijk de film!

(meer…)

Wie haaienduiken zegt, zegt Shark Explorers. De specialist biedt in Zuid-Afrika allerlei vormen van haaienduiken, expedities én de Sardine Run aan. (meer…)

De Belgische onderwaterfotograaf Luc Rooman is uitgeroepen tot de winnaar van de achtste editie van de Lowland Photo Contest, de prestigieuze natuurfotowedstrijd van de Lage Landen! En in de categorie ‘Onder water!’ eindigde Tim Steenssens als eerste. (meer…)

De bekroonde beelden in de categorie Onder water van de Lowland Photo Contest laten zien hoe mooi de natuur onder het wateroppervlak van de lage landen is.  (meer…)

Onderwaterfotograaf Luc Rooman is Lowland Photographer of the Year en dus winnaar van de Lowland Photo Contest. Dit is zijn winnende portfolio! (meer…)

Een monsterlijke schoonheid? Of een prachtig monster? Onderwaterfotograaf Sander Rietmeyer is freedivend altijd op zoek naar de ‘monsters’ in het Nederlandse zoete water.
(meer…)

Feest bij de Sea Serpent Fleet! En daar profiteer jij ook van. De vloot introduceert een nieuw concept en jij krijgt bij Diving World nu een feestelijke korting.

(meer…)

Met SCUBAPRO blijf je warm! Als je nu een Everdry Dry Breathable of Definition droogpak koopt, krijg je er gratis K2 Extreme onderkleding bij!

(meer…)

De Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde organiseert op 21 maart een webinar over duiken met een beperking. Leden en niet-leden zijn online welkom! (meer…)

Dive Post bestaat 25 jaar en dat is voor Cees en Gertine Langmuur alle reden voor een feestje. Weet jij dat de winkel in Valkenburg ooit online is begonnen?
(meer…)

De wekelijkse duik van Duikreporter Leendert brengt hem dit keer naar de Zeelandbrug. Hij gaat op zoek naar het o zo mooie kleinere spul.

(meer…)

Wat zie je allemaal onder water in Zeeland? Herken je alles wat je tegenkomt? Er gaat een wereld voor je open tijdens de cursus Onderwaterbiologie die de Biologische Werkgroep van 14 tot en met 16 juni organiseert. (meer…)

Stoppen met het gebruik van staalslakken is op dit moment niet mogelijk. Dat zegt staatssecretaris Vivianne Heijnen. Volgens haar is het juridisch ingewikkeld om een verbod in te voeren. Wel zegt ze blijvend onderzoek toe naar het zo veilig mogelijk toepassen van staalslakken voor kustverdediging.
(meer…)

Nieuwsbrief