Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter Bart en zijn buddy’s gaan op oek naar het wrak van een zeilboot in het Oostvoornse Meer. Twintig minuten scooteren en ze zijn er… (meer…)

Er is sprake van wereldwijde koraalverbleking, meldt de NOAA. Het is de vierde keer dat dit rond de aardbol wordt geconstateerd, en de tweede keer in de afgelopen tien jaar.

(meer…)

Ben je droogpak- of techduiker én op zoek naar vinnen? Zoek niet verder, met de TUSA Hybrid vinnen kun je rekenen op optimale stuwkracht en minimale weerstand.

(meer…)

Slecht nieuws vanuit Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Als gevolg van een technisch mankement zijn vijf van de dikkopschildpadden die tijdens de wintermaanden aan onze kust aanspoelden, overleden.

(meer…)

Mieke ‘doet’ de Passport to Paradise en duikt op de mooiste plekken van Noord-Sulawesi. Deel twee van de trip brengt haar naar Bangka.

(meer…)

Omdat je meer onderwaterleven ziet, heb je nog meer duik- en snorkelplezier. Wat je daarvoor moet doen? Heel simpel, leg je waarnemingen vast in deze app.
(meer…)

Houd jij wel van kleur in het leven? Onder en boven water? Met het Modular Fin System van Scubapro bepaal jij zelf de kleur van je Seawing Supernova vinnen. Variatie!

(meer…)

Afgelopen week maakte je kans op kaarten voor de documentaire Patrick and the Whale, die vanaf 18 april in de bioscoop draait. Dit zijn de winnaars!

(meer…)

In een oncomfortabel koekblik, samen met tonnen aan bommen, zitten militairen als ratten in een val, wanneer hun B-24 Liberator, een bommenwerper, op 5 november 1943 wordt neergeschoten door de Duitsers. De B-24 kreeg ook wel De Vliegende Doodskist als bijnaam, omdat het militairen amper gegund is tijdig, met hun parachute, een veilig heenkomen te springen.

(meer…)

De zon ging in maart écht schijnen in de fotogalerie. Onder alle inzenders hebben we een Chromaluxe kwaliteitsafdruk verloot. Wie heeft gewonnen? (meer…)

Fotografe Janny Bosman fotografeerde deze snoek tijdens een duik in de Boschmolenplas. Dit is het verhaal achter de foto.
(meer…)

Per 1 april 2024 is het Wijzigingsbesluit Erfgoedwet archeologie in werking getreden. Een van de drie extra uitzonderingen op de certificeringsplicht voor het doen van archeologische opgravingen is goed nieuws voor onderwaterarcheologen.

(meer…)

Er komt opnieuw onderzoek naar de massale sterfte van kreeften in de Oosterschelde. Kreeftenvissers melden dat de dieren dit seizoen slap en inactief zijn.

(meer…)

Een vliegend tapijtje in de Rode Zee, zo noemt Duikreporter Jeanette dit dier in haar nieuwe onderwaterverhaal. Gelukkig laat het tapijtje zich in alle rust filmen. (meer…)

“Hoe het voelt om te duiken is top, er zit altijd adrenaline bij,” zegt matroos Marcus. Als Matroos Duiker aan boord van een mijnenjager draagt hij bij aan het veilig houden van de Nederlandse wateren en die van onze buurlanden. In deze video neemt Marcus je mee in zijn werkzaamheden.
(meer…)

Zo veel mensen, zo veel gezichten! Dat weet TUSA maar al te goed en dus brengt het merk een groot assortiment duikmaskers op de markt. Zo is er altijd een masker dat jou past. (meer…)

Mangamar is een PADI 5* CDC Facility in Cabo de Palos, net onder het Spaanse Murcia.  Het duikcentrum bevindt zich aan de haven en de boot ligt voor de deur klaar om je naar de mooiste duikstekken in het mariene park te varen.
(meer…)

Wil jij wel eens zelf ervaren hoe duiken met de nieuwste SCUBAPRO duikmaterialen is? Dat kan! Op 21 april kun je ermee duiken in de Put van Ekeren. En een dag eerder zijn er speciale kijkdagen bij Scuba Service Store.

(meer…)

Leuk hè, onder water fotograferen? Alleen… je hebt wel een camera maar geen flitsers. Hoe krijg je dan toch meer kleur in je foto’s? Vijf tips! (meer…)

Voor Duikreporter en onderwaterfotografe Mieke is Noord-Sulawesi als thuiskomen. Tijd voor bijna drie weken vakantie met een Passport to Paradise van Murex. De eerste stop is Manado. (meer…)

Nieuwsbrief