Aquashot

zaterdag 10 april 2010 1 reactie(s)

Wedstrijdtips van...Cor Kuyvenhoven

 

In de aanloop naar het Open Nederlands Kampioenschap en Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie geven deelnemers aan eerdere edities nuttige tips. Deze keer is het de beurt aan Cor Kuyvenhoven.

Wat is jouw leukste herinnering aan de deelname aan het NK Onderwaterfotografie?
Dat ik in de prijzen viel! En een van de mooiste momenten was dat Willem Kolvoort die in de jury zat, naar mij toekwam om mij persoonlijk te feliciteren. Willem fotografeert nooit mensen/modellen maar hij was onder de indruk van mijn foto, vertelde hij.

Hoe ziet jouw voorbereiding aan je deelname er uit?
Mijn voorbereiding begint met het afspitten van internet om te checken hoe het zicht is. Daar pas ik mijn plannen qua duikstek en lenskeuze op aan.

Hoe bepaal je op de wedstrijddag waar je gaat fotograferen?
Dat hangt ervan af of een van mijn vaste modellen beschikbaar is. Zoniet, dan wordt het macro.

Waarom doe je mee aan deze wedstrijd?
Mijn belangrijkste reden is de gezelligheid. Een even zo belangrijke reden is dat deelname leerzaam is. Je moet gaan nadenken over allerlei zaken, zoals welke foto's je wilt gaan maken, je lenskeuze, welke locatie en je moet je model goed briefen.

Welke foto waarmee je hebt deelgenomen, vind je zelf jouw mooiste foto en waarom?
De groothoekfoto die je hier links ziet. Door de mosselen kreeg je een laag met heel schoon water en dat gaf een prachtig effect. Ondanks dat we duidelijk een plan hadden om hier te gaan fotograferen, kwam dit moment echt op mijn (ons, het is teamwork) pad. Met een paar vinslagen werd het schone water gemengd met vuil water. Dus moest ik snel handelen om de sfeer vast te houden. Ik heb er de eerste prijs groothoek aan overgehouden, dus dit is gelukt.

Heb je een voorkeur voor bepaalde foto’s (groothoek of macro) en waarom?
Groothoek! Macro trekt veel uit het verband. Je kent de foto's van vroeger wel om te laten zien hoe groot het diertje is wat je laat zien. Daarbij gebruikte men een luciferskop. In een vogelboek dat ik hier thuis heb, zie je dat ze een huismus gebruiken om te latenzien hoe groot een andere vogel is. Om nu op elke slak een luciferskop te leggen...?

Wat heb je geleerd door deel te nemen aan het NK?
Dat je onder tijdsdruk moet kunnen werken en de boel moet goed voorbereiden. Vooral niet experimenteren met nieuwe apparatuur op de wedstrijddagen. Je moet dan klaar zijn en ervoor gaan en heel veel plezier hebben, want dat is de belangrijkste drijfveer. 

Heb je nog tips voor aspirant-deelnemers aan het ZK of het ONK?
Door gewoon mee te doen leer je nieuwe mensen kennen die hun ervaringen willen delen. In de prijzen vallen is zeker niet het belangrijkste, maar wel het lef om mee te doen. Je zult er geen spijt van hebben!

Onderwaterfoto's: Cor Kuyvenhoven


Wil je meer informatie over het Zeeuws Kampioenschap of het Open Nederlands Kampioenschap, kijk dan op de site van Aquashot.

 

Waardeer dit bericht

Bezig met versturen...
Rating: 4.0 of 5. 1 vote(s).
Click the rating bar to rate this item.

Delen

 
 

Reacties

Pieter , 12-04-10 14:55
wat vertel je nou cor? ben jij geen Nederlands kampioen geworden ooit? terwijl je een van de beste van t land bent.
hopelijk doe je nu mee. mijn support heb je

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan
Voer hier het woord in zoals getoond in de afbeelding. Dit is om spam tegen te gaan. Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Meer nieuws

12-11-2015
10-11-2015